Beleef Friesland vanaf land en water

Naast dat Hotel Oostergoo is gelegen in het pittoreske Grou, is er nog veel meer te beleven in Grou en omstreken. Friesland is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot 'mooiste provincie van Nederland'. De plek waar u volledig tot rust komt en kunt genieten van de mooie cultuur en natuur die Friesland rijk is. Wilt u Friesland beter leren kennen vanaf land en water? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij vertellen u graag meer over Grou en geven u tips die zeker de moeite waard zijn. 

 

Rijke historie

Te midden van de Friese meren kunt u het pittoreske dorp Grou vinden. Een uitstekende plek om optimaal te genieten van het water en het gezellige dorp zelf. Grou heeft een rijke historie waar de gebroeders Halbertsma steentje aan hebben bijgedragen. Zij hebben Grou opgebouwd tot het dorp wat er nu staat en aan de ontwikkeling van de Friese taal. Grou heeft daarnaast een rijke zeilhistorie en ook de Koninklijke Zeilvereniging Oostergoo vindt er zijn oorsprong. Het bekende SKS skûtsjesilen gaat hier vandaag de dag nog steeds traditiegetrouw van start. In februari arriveert Sint Piter bij Hotel Oostergoo en in mei is het de beurt aan de zeilkoningin. Grou, dorp dat bol staat van een rijke geschiedenis en tradities. 

 

Beleef Friesland met de 11 steden

Vanaf Hotel Oostergoo kunt u ook een heerlijk dagje eropuit trekken naar één van de elf steden die Friesland rijk is. Wat dacht u van een bezoekje aan het meisje van Stavoren? Maak een citytrip naar Leeuwarden en geniet van de vele terrasjes aan de grachten en musea met Friese historie. Of wat dacht u van een  elf-stedentocht met de boot of met de fiets? Zo ziet u elke toeristische trekpleister die de stad eigen maakt. Beleef Friesland en er gaat een andere wereld voor u open. 

 

Natuur in overvloed

Vanaf Hotel Oostergoo is de hele provincie in handbereik. Zo kunt u ook optimaal genieten van de natuur en de Friese meren. Geniet van een boottochtje over de Friese meren. Huur onze Oostergoosloep en ontdek Friesland vanaf het water.

De sloep huren voor een halve dag kost € 80,00, en een hele dag € 150,00. Laat u informeren ovder de mogelijkheden van een lekkerij picknickmand of borrelplank mee aan boord. 

Maak een wandeling door het natuurgebied De Alde Feanen of door de bossen van Noord- en Zuidoost Friesland. Of wat dacht u van wadlopen naar één van de Friese eilanden? U merkt het al, er is genoeg te beleven in Friesland. Wilt u meer weten over de belevenissen in Friesland? Vraag ernaar in het hotel! Onze gastheren en vrouwen staan u graag te woord!

 

Maak gebruik van arrangementen

U kunt optimaal genieten van de cultuur en natuur die Friesland rijk is. Bent u overtuigt geraakt om een bezoek te brengen aan Grou? Beleef Friesland en kom bij ons langs voor een goede start van uw reis! Inspiratie nodig wat u allemaal kunt doen in Grou en omstreken? Bekijk dan eens de arrangementen die Hotel Oostergoo u zeker aanraad. Uw reis begint bij Hotel Oostergoo.