Medewerker aan het woord: de chef-kok Bobby Giliams

Bij Hotel Oostergoo zijn we erg trots op onze medewerkers. Vandaar dat we ze willen voorstellen aan alle gasten die ons komen bezoeken in hotel. Hoe leuk is dat? We trappen af met Bobby Giliams. Hij is werkzaam als chef kok in ons restaurant en zorgt dagelijks voor de verse, beste en lekkerste gerechten van Grou!

Hoi Bobby! Vertel eens, waarom werk je bij Oostergoo?

Hallo! Nou, drie jaar geleden heb ik al als sous chef gewerkt bij Hotel Oostergoo.  Daarna ben ik gaan werken voor een ander restaurant als kok. Twee jaar geleden was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging in mijn carrière en toen zag ik dat ze nog een chef kok zochten bij Hotel Oostergoo. Het is mij altijd zeer goed bevallen daar, tijdens mijn dagen als sous chef. Ik vind Hotel Oostergoo een erg mooi bedrijf, omdat het zo divers is. Geen dag is hetzelfde!

Klinkt goed! Kan je wat meer vertellen over jouw rol binnen Oostergoo?

Ik geef dagelijks leiding aan de keuken. Hierbij kan je denken aan het aansturen van de mensen die in de keuken werken. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de menukaarten. Verder ben ik altijd op zoek naar dagverse producten.

Kan je een voorbeeld noemen van zoiets?

Wij vinden het belangrijk dat onze producten op een eerlijke manier geproduceerd worden. Daarnaast staan duurzaamheid en de lokaliteit van de producten hoog bij ons in het vaandel. Kijk bijvoorbeeld naar onze visser die ons elke week verse paling levert!

Werk je alleen? Of heb je een team om je heen?

We zijn een enthousiast, leergierig en jong team en we werken in een gezellige en informele sfeer samen aan de heerlijke gerechten van het restaurant. Alleen zou ik het niet kunnen namelijk!

Waar zou je werken als je niet bij Oostergoo werkte, je mag echt alles kiezen, zonder opleiding of ervaring!

Poeh, dit is wel een moeilijke vraag. Ik kwam tijdens mijn opleiding tot kok voor het dilemma te staan, of ik voor kok verder ging leren, of voor bakker. Ik heb toen gekozen voor kok, zodat ik beide kanten kon uitvoeren! Koken is mijn passie, dus ik zou niks anders willen!

Klinkt alsof je op je plek zit! En bedenk je zelf de gerechten op de kaart?

Als team kijken we met zijn allen naar de gerechten die we eventueel op de kaart willen. Alhoewel ik wel de doorslag geef of ze op de kaart komen. Maar iedereen heeft inspiratie voor nieuwe gerechten en we kijken er altijd naar!

Nu we het er toch over hebben, waar haal jij je inspiratie vandaan voor nieuwe gerechten?

Ik kijk voornamelijk naar wat het seizoen te bieden heeft. Ik vind het namelijk belangrijk om seizoensgebonden te koken, een aardbei uit Israël in de winter smaakt een stuk minder dan een aardbei in de zomer uit Nederland. Vandaar dat het menu ook regelmatig wisselt in Hotel Oostergoo. Vooral omdat het duurzamer is om producten uit eigen bodem te gebruiken.  Daarnaast ben ik lid van het koksgilde. Ik ontvang van ze een aantal vakbladen. Zo blijf ik op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de horeca.

Kan je een voorbeeld noemen van een dergelijke bron?

Jazeker! Zo kwam onze visser laatst de keuken in stappen met een emmer verse paling, en een aantal levende rivierkreeftjes. Dit was natuurlijk super gaaf. Hiermee zullen we deze zomer ook mee gaan werken.

Verser dan dat kan het natuurlijk niet! Wat vindt je van de producten waar mee je werkt? Heb je zelf ook inspraak in wat er gebruikt wordt

Ik denk dat ik hier goed in mijn vel zit bij Oostergoo. Ik mag met super verse producten werken en verder maken we grotendeels alles zelf. Hierbij kan je denken aan het ijs, bouillons en jus. Ik leer nu nog elke dag nieuwe dingen bij!

Waar zou jij niet zonder kunnen?

Oei, goeie vraag. Ik denk dat ik niet meer zonder de ijsmachine zou kunnen. In welk restaurant maken ze tegenwoordig nog zelf ijs. Je kunt zulke pure smaken creëren.

Wat is je favoriete gerecht?

Mijn favoriete gerecht zou wel uit zeevruchten moeten bestaan. Ik ben daar persoonlijk echt gek op. Voor een fijne oester of Waddenzee kokkels kan je mij echt wakker maken. Of natuurlijk een heerlijk mosselpannetje.

Welk gerecht zou jij de aanrader / specialiteit noemen van Oostergoo?

De paling is voor Hotel Oostergoo echt wel de specialiteit. Zowel de gerookte paling als de gestoofde of gebakken versie.

En tot slot, waar word jij nou super blij van in je werk?

De feedback van gasten, zowel de positieve als de negatieve feedback. We willen echt groeien met ons bedrijf en de feedback van de gasten helpt ons hier echt bij!